Девствената поетеса обжалва загубеното дело за честта си
Девствената поетеса обжалва загубеното дело за честта си / БГНЕС, архив

40-годишната девствена поетеса Албена Хинкова е внесла жалба в Пловдивския окръжен съд, с която оспорва решението на първа инстанция, съобщава „24 часа". След близо година и половина съдебни заседания, на 12 ноември тя загуби делото, което водеше срещу поета Николай Славов, защото се усъмнил в нейната непорочност. Хинкова бе осъдена да му плати 300 лева за адвокатски хонорар и още 54 лева разноски.

Девствена поетеса загуби дело за честта си

Поетесата до последно вярваше, че ще измъкне 3000 лв. от Славов. Тя поиска по 1000 лв. за три негови реплики към нея: "Кажи, бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение", "Как искам, теленце, до теб да полегна" и "Твоят артистичен грим е по-подходящ за Дон Карлос. Като текстописец може да си добра, но като редактор си кръгла нула".

Хинкова приложи към делото две съдебно-медицински експертизи, които са категорични, че хименът ѝ е запазен и никога не е докосвана от мъж. Ответникът Славов обяви, че дори Албена да му даде присъдените 300 лева, той ще ѝ ги върне.

Поетеса брани честта си в съда, колега я обидил, че не е мома

На втора инстанция Хинкова може да поиска нови доказателства, но съдът ще прецени дали да ги допусне. "Ние нямаме намерение да предявяваме нови искания", допълни адвокатът на Славов Иван Колев.