Демонстрации за хилядолетни релакс-ритуали в панаира
Демонстрации за хилядолетни релакс-ритуали в панаира / netinfo
Меню от процедури за релаксация и разкрасяване ще бъде представено за първи път на Специализираната изложба за СПА и Уелнес туризъм, която ще се проведе от 22 до 25 октомври 2008 г. в Международен панаир Пловдив. По същото време в националния изложбен център ще тече и и Международната изложба за медицина, стоматология, фармация и балнеология МЕДИКУС, ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ.

В продължение на 3 дни експерти ще разясняват и демонстрират различни видове терапии за освежаване на духа и тялото. Новост е и показването на СПА ритуал - Аюрведа широдара, създаден в Древна Индия и практикуван повече от 2000 години. Екзотичната процедура се състои от релаксиращ масаж и завършва с изливането на затоплена смес от етерични масла върху «третото око» (средата на челото) на бавна струя. Широдара осигурява пълен релакс и активизиране на умствената енергия, подходящ е за хора с натоварено ежедневие и натрупан стрес.

Ще бъдат показани методи за тонизиране, за корекция на фигурата, за освежаване на лицето, за премахване на целулита. Освен модерна апаратура, посетителите ще видят как за релаксацията и разкрасяването могат да помогнат различни средства – шоколад, захар, кафе, папая, кислород, витамини, хайвер, стволови клетки, колаген.

Изложбата за СПА и Уелнес разширява своя обхват, като тази година ще включи и модели за мениджмънт и за обучение на кадри за бранша. Чрез серия от семинари ще покажем как науката и технологиите идват на помощ на СПА и Уелнес, каква е бизнес формулата на тяхната магия, какви професионални знания и умения са необходими за реализиране на идеите и за създаването на тази нова култура, обясни Маргарита Ралчева, председател на изпитната комисия за майсторски свидетелства по козметика и масаж към Регионалната занаятчийска камара в Пловдив.