Божана Апостолова с 5 томчета
Божана Апостолова с 5 томчета / netinfo
Валентин Георгиев и Божана Апостолова
79645
Валентин Георгиев и Божана Апостолова
Божана Апостолова рецитира
  • Валентин Георгиев и Божана Апостолова
  • Божана Апостолова рецитира

"Сама и обща в себе си живея! Имам бял лист пред себе си!" С тези думи поетесата и издателка Божана Апостолова влезе снощи в препълнената Камерна зала на Драматичния театър в Пловдив, за да представи събраните в 5 тома нейни стихотворения.

Пет томчета за 50-годишен творчески живот – много ли са, малко ли? Каквото и да решите, това са най-важните неща, които Божана Апостолова е решила да сподели с читателите си, малки и големи. Дали са хубави? „Нейните книги са повече от хубави – пише проф. Миглена Николчина. – Те са измежду онези книги, които са важните за придвижването на една литература. Като звездата, която огъва с гравитацията си космическото пространство, творчеството на Апостолова огъва литературното поле и в това огъване събира и задава посоки. И пътища.“

Божана Апостолова с 5 томчета
netinfo
Програмният директор на издателска къща "Хермес" Валентин Георгиев каза, че си представя Божана като "смирена пред любовта", когато пише. Тя обаче го поправи като определи себе си като "ревяща".

"Когато излизаш с 5 тома, в които е цялата ти душа, всичките ти сълзи, всичко онова, което те е вълнувало през тези години, е много важно книгите да бъдат издадени с любов". Така Божана Апостолова изказа своята благодарност към ИК "Хермес" и защо не е предпочела други издателства.

Още от представянето и откъси от поезията на Божана Апостолова можете да чуете от аудиото