Борят футболното хулиганство с видеокамери
Борят футболното хулиганство с видеокамери / netinfo

Видеокамери ще бъдат новото оръжие в борбата срещу футбоното хулиганство в Пловдив, стана ясно след проведения от МВР-Пловдив конкурс за изготвяне на проекти по прилагане на проблемно-ориентирания подход за осигуряване на ред и сигурност в обществото.

Той бе спечелен от проекта „Подобряване ефективността от работата на полицията в противодействието на футболното хулиганство на територията на ОД на МВР-Пловдив.

Проектът предвижда осигуряването на шест видеокамери за нуждите на патрулиращите полицаи от мобилните екипи при провеждането на масови и спортни мероприятия. Камерите ще могат да бъдат използвани и в ежедневната дейност на охранителната полиция за заснемане на местопроизшествия, нарушители на обществения ред и ЗДвП.

В реализацията на проекта ще участват служители на сектор “ОП” към отдел “ООРП” при ОД на МВР - Пловдив, специализираното охранително подразделение “СОП” и районните управления.

В проекта като евентуални партньори са привлечени Органите на съда и прокуратурата, ПФК “Локомотив Пд”, ПФК “Ботев Пд”, Община Пловдив, неправителствени организации, медии, фирми и граждански сдружения, други партньори.