Борислав Инчев
Борислав Инчев / Искра Койчева, Дарик радио Пловдив
Борислав Инчев
100016
Борислав Инчев
  • Борислав Инчев
През 2019-та година районната администрация на "Южен" ще инвестира основно в спортна инфраструктура, изграждането на детски площадки и ново улично осветление. 

"Имаме 11 одобрени проекта за детски площадки в района с издадени разрешения за строеж. Минималната цел е да реализираме поне 4 от тях. Искаме също така поне едно спортно игрище да бъде основно реконструирано и обновено, за да може да се създаде една зона, в която всички да могат да практикуват различни видове спорт. От ново лично осветление пък има нужда на поне  20 места в "Южен", обясни в интервю за Дарик кметът Борислав Инчев.

2018-та година той определя като "разнопосочна". От кметството акцентираха върху изграждането на 5 детски площадки в района - един дефицит, който и до момента съществува в "Южен". Реконструиран беше и парк "Източна Румелия", използван преди облагородяването му основно за разходка на домашни любимци. В района "светнаха" и редица улици.

Равносметката на Инчев обаче показва обаче, че това не е достатъчно с оглед на проектите, които са подготвени от кметството.

"Ако ни беше осигурено по-голямо финансиране, можеше да реализираме много повече от тях", коментира той и изрази надежда, че през 2019-та районът ще получи повече средства, въпреки че по-скоро предстоящата година ще е предизборна.

Инчев смята, че е време да се започне дебат относно финансирането за районите.

"Общинската администрация трябва ясно да постави въпроса какво искаме да е състоянието на малките вътрешноквартални улици и едновременнно с това да се даде категоричен отговор на въпроса за изграждането на паркоместа - един голям проблем, който става все по-тревожен не само за "Южен" а и за целия град, и който трябва да получи отражение в бюджета", счита той. Според него, инвестициите в тази насока на местната управа през 2018-та не са били достатъчни. 

Отговорите на още въпроси като колко са готовите проекти за нови места за паркиране на МПС-та в района и дали Инчев иска да запази кметския си пост още 4 години, чуйте в интервюто с него в звуковия файл.