Бойко благодари на Слави за цивилизования концерт на Орлов мост
Бойко благодари на Слави за цивилизования концерт на Орлов мост / снимка: Министерски съвет
Борисов благодари на Трифонов за цивилизования концерт на Орлов мост
90870
Борисов благодари на Трифонов за цивилизования концерт на Орлов мост
  • Борисов благодари на Трифонов за цивилизования концерт на Орлов мост

Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири – виждате колко е красиво, колко е хубаво, колко е добре за вярата, за образованието, за националната сигурност, защото това е за българина, каза министър-председателят Бойко Борисов след освещаването на новопостроената църква „Св. Архангел Михаил“ в Асеновград.

Изграждането на храма e започнало през 1998 г. и през последните години държавата отпусна за него 40 000 лв. На церемонията присъстваха патриарх Неофит, представители на Светия синод, Симеон Сакскобургготски и много миряни.

Местни хора разказват, че жена от Асеновград сънувала Господ, който й казал къде ще бъде църквата. Храмът е 12-ти поред в града. През 2000-та година била излята първата плоча, а цялата сграда била издигната благодарение на труда на много вярващи и даренията на фирми.

Преди освещаването патриарх Неофит направи поклонническо посещение в Бачковския манастир. Патриарх Неофит се поклони пред Бачковския чудотворен образ на Богородица и благослови миряните в главната църква на манастира.

Борисов коментира и протичането на предстоящите президентски избори. Според него МВР и службите ще положат всички усилия вотът да премине спокойно, каквито са очакванията на гражданите. Той благодари на Слави Трифонов за цивилизованото провеждане на проявата му на Орлов мост.

Чуйте и от прикачения звуков файл.