Богомил разкопана втори път за един месец
Богомил разкопана втори път за един месец / netinfo
Подготвената за асфалтиране улица “Богомил” беше отново разкопана – този път за прокарване на газопреносната мрежа на “Сити газ”. Това стана ясно, след като общинският съветник Георги Титюков депозира в деловодството на общината искане да се спре полагането на горния слой от пътната настилка, за да не се налага общината да не се налага 2 пъти да се плаща за една и съща дейност.

Дни преди това фирма “Инжстрой”, която от 7 февруари ремонтира отсечката от бул. “Източен” до ул. “Родопи” с пари от инфрастуктурния заем, валира новонасипания чакъл.

“Сити газ” се прехвърли да работи на “Богомил” по настояване на общината след сигнал на граждани, че там предстои газификация по график, призна пред Дарик главният инженер на общината Пейчо Михов. Според него газопреносното дружество получава уведомителни писма за всички пътни реконструкции, но пълна стиковка на графиците е невъзможна, защото компанията прокарва първо магистралните тръбопроводи и отклоненията към бъдещите бизнес-абонати. Инж. Михов декларира, че общината няма да плаща два пъти за валирането на чакъла по “Богомил”, тъй като “Сити газ” ще възстанови слоя за своя сметка.

Улицата трябваше да бъде отворена на 7 април, към момента няма яснота дали срокът ще бъде удължен заради прокарването на газопровода.