Блъскат пешеходци след несъобразена скорост в Пловдивско
Блъскат пешеходци след несъобразена скорост в Пловдивско / netinfo
20-годишна пешеходка е била блъсната снощи от лек автомобил в Пловдив на ул. ”Пещерско шосе”, а водачът избягъл от местопроизшествието. Момичето е настанено в болница с фрактури на крак и ръка. След незабавно издирване полицията намерила автомобила. Все още се издирва шофьора.

Още един пешеходец , възрастен мъж от Карлово, е пострадал на пешеходна пътека. Инцидентът е станал на ул.”Теофан Райнов” пред жп гарата в града, когато лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 26-годишен младеж от същия град, при движение с несъобразена скорост, блъснал 82-годишния старец. Пенсионерът е настанен в болница с фрактура на тазобедрена кост.

Също след движение с несъобразена скорост са ранени съпрузи от Кричим при катастрофа на пътя Кричим-Козарско. Лек автомобил „Трабант”, управляван от мъжа се блъснал в крайпътно дърво. Водачът е с лицево-черепна травма, а съпругата му – с охлузни рани.

Полицията в Асеновград пък залови пиян водач на автомобила му. Тестът с дрегер показал наличие на 2.16 промила алкохол в кръвта. Шофьора е задържан за 24 часа в ареста на полицейското управление и срещу него е образувано бързо полицейско производство.