/ Искра Койчева, Дарик радио Пловдив
Апелативният съд в Пловдив остави в ареста 42-годишният бивш рейнджър Светослав Каменов, обвинен в убийството на две години по-младата от него военнослужеща Десислава Стоянова от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Според магистратите, има опасност мъжът да се укрие или да извърши ново престъпление.

Финансови неуредици е най-вероятният мотив за тежкото престъпление, а причината - колата на жената, която тя дала на бившия рейнджър да ремонтира, а той продал за скрап. Обвиняемият е участвал в три задгранични мисии в Ирак и Афганистан като рейнджър. По първоначални данни, той е един от пострадалите наши военни в Кербала. 

Осъждан е и е криминално проявен. Уволнен е от армията за причиняване на катастрофа в пияно състояние. След като е извършил убийството на Десислава Стоянова, мъжът е преминал пеша зелената граница с Гърция, откъдето се е прибрал на 7 декември и се свързал с бившата си съпруга от село Зверино, а по-късно се предал на полицията.

Тялото на военнослужещата беше намерено на 8 декември от разследващите в шкаф в дома на бившия рейнджър в Сопот. Жената е била със счупен врат. Тя е била в неизвестност от 30 ноември.

Светослав Каменов е направил частични самопризнания. От 10 до 20 години затвор наказание предвижда законът за тежкото престъпление. 

Решението на съда е окончателно.