Батаклиев с 28 частични иска срещу община Пловдив
Батаклиев с 28 частични иска срещу община Пловдив / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив

Окръжният съд в Пловдив ще проведе заседание по 28 частични иска от страна на бившият общински съветник и собственик на фирма „Градски транспорт“ Ангел Батаклиев срещу община Пловдив. Исковете са за забавени плащания от страна на местната администрация в периода от 2009-та до 2011-та година. Според Батаклиев общината трябва да му плати пари, които са били част от полагащата му се компенсация за реализирана загуба от дейността на транспортното предприятие и нереализирана минимална печалба.

Исковете на Батаклиев вече бях отхвърлени през миналата година с мотив, че са неоснователни.

Частичните искове са на обща стойност 18 хил. лева, но са част от дело за 7.3 млн. лева. Завеждайки частични искове, Батаклиев спестява пари от държавната такса, която ще дължи, която е в размер на 4% от 7-те милиона.

До момента Батаклиев е водил дела за близо 30 млн. лева срещу община Пловдив и за сега не е спечелил никое от тях. През миналата година местната администрация спечели дело за 1.5 млн. лева, заради увеличаването на капитала на „Градски транспорт“ без да са спазени условията по приватизационния договор.

Най-големият кредитор на „Градски транспорт” към момента е НАП, към която дълговете са за над 7 млн. лева. "Градски транспорт" дължи пари още на Община Пловдив, "Векта", "Инса ойл" и други контрагенти

Фирмата на бившия общински съветник от БСП Ангел Батаклиев "Градски транспорт" бе обявена в несъстоятелност на 20-ти май 2013-та година с решение на Пловдивския окръжен съд.