Започна IX- тата Международна среща за туризъм в Пловдив
Започна IX- тата Международна среща за туризъм в Пловдив / netinfo
форум
94809
форум
  • форум
От началото на ноември Министерството на туризма започва срещи с курортните общини, за да се прецени каква е подготовката им за предстоящия зимен туристически сезон. Това съобщи в Пловдив зам.- министърът на туризма Ирена Георгиева на откриването на 9-та Международната среща за туризъм. Тя отчете 8% ръст на посещенията на чуждестранни туристи в страната. 

Ирена Георгиева беше категорична, че градът под тепетата прави много за утвърждаването на България като дестинация на четири сезона.
 
За първите 8 месеца на годината Пловдив е посрещнал с 15% повече чужденци, има ръст и на нощувките, което е сериозен успех“, подчерта Ирена Георгиева.
 
За една година Пловдив е посетен от над 1 милион туристи, очакваме техният брой през 2019-та да мине 2 милиона“, отчете директорът на общинското предприятие "Туризъм" Виделина Гандева.
 
9-тата Международна среща за туризъм в Пловдив ще продължи до 7 октомври. Във форума участват чуждестранни и български туроператори и медии от общо 16 държави. Събитието се организира от Община Пловдив и се провежда два пъти в годината. Целта е да бъдат презентирани най-новите туристически обекти, атракции и подобрения в града под тепетата.
Гостите ще се включат в туристическа обиколка на най-новите и на най-популярните забележителности в Стария Пловдив, ще посетят Гребната база, където е предвиден пешеходен тур и разходка с т. нар. „драконови лодки“. Форумът ще завърши с дегустация на вино на фона на българска фолклорна програма.

Още чуйте в звуковия файл.