Зърнопроизводителите утре отново се вдигат на протест
Зърнопроизводителите утре отново се вдигат на протест / netinfo

Над 1 000 зърнопроизводители от Плевенска област с около 500 машини ще излязат в 12.00 часа утре на протест на детелината при село Ясен, това съобщи за Дарик Георги Милев, член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Той допълни, че зърнопроизводителите имат разрешение за провеждане на протестни действия в продължение на една седмица. Утре те ще протестират в продължение на два часа, като ще блокират движението и ще пропускат само автомобили със специален режим на движение. С всеки следващ ден времето на протеста ще се увеличава с един час. Стопаните настояват незабавно да започне плащането на директните плащания и националните доплащания за единица площ за тази година, както и да бъдат осигурени 378 млн. лв. в Бюджет 2009 г. за национални плащания съгласно споразумението, което асоциацията е подписала с Министерството на земеделието.

Зърнопроизводителите от Ловешки регион също ще излязат на протест, той ще се проведе на 16 и на 17 декември от 10 до 17 часа. Селскостопански машини ще тръгнат на протестно шествие по пътя Ловеч – Плевен, което ще завърши до разклона за село Слатина.