Засилват мерките за охрана на реда по време на християнските празници
Засилват мерките за охрана на реда по време на християнските празници / archiv.DarikNews

От пресцентъра на МВР съобщиха, че по повод християнските празници са проведени срещи с органите на местното самоуправление, местната администрация и местните комисии за обществен ред и сигурност за координиране на действията по опазване на обществения ред и сигурността на гражданите. Полицейските служители ще обръщат особено внимание на лица със съмнително, провокативно поведение или в нетрезво състояние в районите на местата, където се провеждат публични прояви.

Приоритетно на обществени места с концентрация на големи групи хора /летищни комплекси, гари, автогари, пристанища, големи търговски обекти, църковни храмове и други/ ще има засилено полицейско присъствие.
Осъществена е и координация за постоянен обмен на информация с охранителните фирми и звената за самоохрана.

Създадена е организация за установяване на лица и места, свързани с нелегална търговия на живи животни, суровини и храни от животински произход и акцизни стоки.

Ще продължат и съвместните проверки на СДВР и ОДМВР с представители на регионалните структури на Българската агенция по безопасност на храните, ТД НАП и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" на пазари, тържища, търговски обекти, импровизирани сергии и други. Целта е да се предотврати нелегален превоз и търговия с живи животни, суровини и храни от животински произход.