Започна рехабилитацията на ЛОТ-35-Луковит-Червен бряг-Кнежа
Започна рехабилитацията на ЛОТ-35-Луковит-Червен бряг-Кнежа / archiv.DarikNews

Днес направиха първа копка на рехабилитацията на ЛОТ 35 - Луковит-Червен бряг-Кнежа. Началото бе поставено с пресконференция в Ловеч, в която участие взеха архитект Бойко Балтаков, зам.-областен управител на област Плевен, инж. Татяна Бояджиева - директор на дирекция „Изпълнение на проекти по ОП „Регионално развитие" и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС в Агенция „Пътна инфраструктура", инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление - Плевен и колегата му от Ловеч - инж. Георги Грозданов. Символичен домакин бе губернаторът на област Ловеч, Ваня Събчева.

Започна рехабилитацията на ЛОТ35ЛуковитЧервен брягКнежа
netinfo

"Приятно е, когато се събираме по такива поводи като днешния - да представяме поредния проект, който в случая ще се реализира на територията на две области - Ловеч и Плевен. Още в началото обаче искам да акцентирам върху това, че отсечката, която се намира на територията на област Ловеч - малко над 7 км, последно е ремонтирана през 1976 г., тоест преди 36 години", обясни Ваня Събчева. В рамките на проекта, на 2 км от пътя, които попадат в регулацията на град Луковит, паважната настилка ще бъде заменена с асфалт.

"Екологична и ефективна нова технология ще приложим за рехабилитацията на пътя, и въпреки краткия срок вярвам, че ще приключим навреме и качествено строителните дейности", съобщи изпълнителят на обекта Консорциум „Пътища ПАМ", като подчерта, че работите започват веднага и ще продължат докато позволяват атмосферните условия, след което ще се възобновят през пролетта.

Общата дължина на пътя е 26,454 км., а стойността на обекта е 10 727 203 лева без ДДС.
Рехабилитацията на пътя ще се извърши със специалната машина за рециклиране на съществуващата настилка. Нейните възможности бяха показани при първата копка, с която се постави и началото на работата по проекта на тържествена церемония, която се състоя на територията на област Плевен. На нея присъстваха народният представител Пламен Тачев, областният управител на Плевен Иван Новкиришки и кметове от региона.

 

Започна рехабилитацията на ЛОТ35ЛуковитЧервен брягКнежа
netinfo

Директорът на Дирекция „Изпълнение на проекти по ОП „Регионално развитие" и програмите за териториално сътрудничество на ЕС" в Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Татяна Бояджиева пожела на строителите спорна и качествена работа и зарадва шофьора на модерната машина с бутилка шампанско.

Строителният надзор ще осъществи „Пътинвестинженеринг" АД. Проектът се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие.