Възпитаници на ДФСГИнтелект прекараха работен ден в АС - Плевен
Възпитаници на ДФСГИнтелект прекараха работен ден в АС - Плевен / dariknews.archive

На 22 март 2016 г. възпитаници на Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект" прекараха един работен ден в Административен съд - Плевен.

Учениците бяха приети лично от председателя на съда г-жа Полина Богданова - Кучева, която ги запозна подробно с функциите и спецификата в дейността на Административен съд - Плевен. След разглеждане на отделните служби, младежите имаха възможност да присъстват на открито съдебно заседание по дело, проведено от заместник-председателя на съда.

Ръководството на Административен съд - Плевен изрази надежда, че запознаването отблизо с практическата дейност на съдебната власт макар и в рамките на един работен ден, ще вдъхнови младото поколение да се насочи към бъдещата си професионална реализация в сферата на правосъдието.

Посещението на учениците от ДФСГ „Интелект" бе част от инициативата „Интелект в управлението и бизнеса", партньор в която стана и Административен съд - Плевен. Идеята на инициативата е на прага на професионалната си реализация учениците да преживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.