Вестниците днес
Вестниците днес / netinfo
63 % от тежките престъпления за тази година са разкрити сочи анализ на полицията, това е заглавие от първа страница на вестник “Посредник”. Полицейските служители от 11-те районни управления на МВР Плевен са разкрили 1 633 престъпления за първите осем месеца на тази година. 578 са разкритите кражби на имущество и 48 грабежите.

Пореден повод за гордост ще имат плевенчани с още едно талантливо дете от нашия град. Това е 5-годишната Рут, която е спечелила главна роля в нов български филм. Момиченцето е дъщеря на плевенската актриса, която нашумя след участието си в шоуто “Пей с мен”, Ива Николова. Малката Рут ще си партнира в Ивайло Христов във филма “Броячът на трафик”.

Част от първа страница на изданието днес е посветена и на кулинарното шоу, което вчера направиха учениците от Професионалната гимназия по туризъм. Те сготвиха здравословен и вкусен обяд по повод Европейския ден на здравословното хранене и готвене с деца.

Близо 200 делегати ще участват в 44-та отчетно-изборната конференция на БСП в Плевен, която ще се проведе на 9 ноември.

ГЕРб пък вече имат първата общинска структура на “Жени” ГЕРБ в Областта. Тя е учредена в Левски.

„Фирми мамят инвалиди с некачествени колички” е водещото заглавие в "BG Север" тази седмица. Подробности защо хората с увреждания се жалват от доставчиците на помощни средства и какви далавери се въртят на гърба на страдащите, четете от страница 3.

„Ученическите униформи – облекло за монахини или край на лошия вкус”, е темата на екипната разработка на седмичника. Какви са нагласите на учениците в различните региони, в които се разпространява седмичникът, ще разберете от страница 5.

Страницата за общество и политика тази седмица е посветена на 10 ноември. Какво ни даде и какво ни отне промяната, разберете от мненията на репресирани, бивши политически величия и обикновените хора.

Разтърсващата драма на българска емигрантка, принудена да оцелява в Гърция четете на страница 11.

За проблемите и работата на инспекцията по труда в Плевен колегите разговарят в голямото интервю с нейния директор Драгомир Ванков.