Веселин Плачков: След ролята на Левски живея по други  правила
Веселин Плачков: След ролята на Левски живея по други правила / dariknews.archive

„Датата 19 февруари е един тъжен ден в българската история. Смятам обаче, че на този ден българите трябва да гледаме нагоре, а не да свеждаме глави, защото Левски е дал живота си, за да бъдем българите с гордо изправени глави", пред медиите в Плевен актьорът Веселин Плачков, който изпълнява главната роля на Левски в новия филм „Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев.

Веселин Плачков и Максим Генчев бяха сред стотиците, дошли на 19 февруари 2015 г. пред паметника на Апостола в Плевен, за да отдадат почит към делото му по повод 142-ата годишнина от неговата гибел.

По повод многобройни коментари, появили се след премиерата на филма „Дякон Левски", Плачков сподели, че те показват, че хората се вълнуват. „Независимо дали коментарите са положителни или негативни, те са показателни, че има отношение по темата. За съжаление на моменти се плаша, защото се оказа, че обръщаме внимание само на пошличкото, на жълтичкото, а не обръщаме внимание на хубавите неща, които никога не са новина в България", каза актьорът.

Запитан как се чувства след като е изиграл един от най-светлите образи от българската история, актьорът от плевенския драматичен театър заяви, че ролята на Левски го е променила и го е научила на много неща.
„Откакто изиграх ролята на Левски, живея според тези правила и животът ми е много по-лесен. Ако пробват и другите ще видят, че е по-добре", сподели Плачков.