В Плевен стартира  Битката на градовете
В Плевен стартира Битката на градовете / netinfo
Плевен се включва днес в състезание посветено на Деня на спорта -17 май под надслов “Битка на градовете”. То се провежда в десет града на страната – София, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич и Шумен.

Правилата на играта са опростени: стрелба в баскетболен кош от три позиции. Всеки играч има право на по три шута. Максималния сбор точки е 36. На тази база ще бъде направено и класирането между 10-те града. Дарик радио ще предава пряко какво се случва на игрищата в градовете участници в състезанието. Отборите ще бъдат съставени от 12 състезатели – популярни и емблематични личности на града. Надпреварата започна едновремнно в 15.00 часа и в десетте града. В Плевен отборът играе на централния площад „Възраждане”.

В тима на Плевен са включени – Найден Зеленогорски- кмет на Община Плевен, капитан на отбора, Георг Спартански – председател на Общинския съвет, д-р Валентин Матеев – зам-кмет на Общината, д-р Цветан Костов, секретарят на Общината Таня Стефанова, служителите Георги Бързашки и Христо Данчев, бизнесменът Михаил Блъсков, експертът на ДАМС за областта Пламен Дунчев, председателят на комисията по спорта в ОбС Плевен Добрин Христов, учителят в Спортно училище Илия Мирков и директорът му Димитър Стоев.

Състезанието се организира от ДАМС с помоща на Община Плевен и медийната подкрепа на Дарик радио и БНТ.