Унгарски ученици гостуваха в Езиковата в Ловеч
Унгарски ученици гостуваха в Езиковата в Ловеч / Пресцентър на областна администрация Ловеч

Унгарски ученици от езиково училище в град Шопрон са гостували на свои връстници от Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I" в Ловеч. По време на визитата си  децата са имали среща със зам.-областния управител Сашо Данков, информират от пресцентъра на областната администрация.

Началото на културното сътрудничество между двете училища е поставено през есента на 2009 г. Тогава в резултат на стремежа на българските преподаватели да разширят международните контакти и да се открият нови възможности за натрупване на езиков и културен опит посредством интернет портал за училищно сътрудничество е открита възможността за партньорство с училището в Унгария. С подкрепата на директора на училището в Унгария - Балаш Тьоли, преподавателите разработват идеята за международното сътрудничество.

Почти една учебна година продължава диалогът между двете училища по електронната поща. В края на септември миналата година 25 ученици и трима преподаватели от Ловеч осъществяват първото пътуване до Шопрон. Сега унгарската група връща визитата в Ловеч.