Дарик
Дарик / Деян Герговски
Трима души са задържани за притежание на наркотични вещества в Троян, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Ловеч.
Пред частен дом в планинския град унформени извършили обиск на четирима човека – две жени на възраст 19 и 25 години и двама мъже на 21 и 25 години. В дрехите на най-младата жена било открито пакетче с бяло кристалообразно вещество с общо тегло 10 грама, което при полеви тест реагирало на метамфетамин. В джоб на дреха на 21-годишния троянец пък било иззето пликче с 6 грама от дрогата. При последвало претърсване в жилище, обитавано от младия мъж, била открита опаковка с 2 грама амфетамин.
След последвали процесуалноследствени действия бил задържан още един мъж - на 26 години. При личен обиск у него били открити 2 грама канабис и 1 грам амфетамин, а при извършен обиск в жилището му полицаите иззели жълто прахообразно вещество с бруто тегло 4 грама, което при полеви тест реагирало отново на амфетамин.
19-годишното момиче и двамата мъже са привлечени в качеството им на обвиняеми и са задържани са срок от 24 часа в РУ - Троян. Образувани са три досъдебни производства и работата по тях продължава.