Татяна Дончева:Има хора в спец службите, които са с напълно порочно мислене
Татяна Дончева:Има хора в спец службите, които са с напълно порочно мислене / dariknews.archive

„Има едни хора, които работят в специалните служби и които в продължение на много години са доказали, че имат напълно порочно мислене. Тези хора са обладани от желанието да контролират, да подслушват, да интриганстват, да направят от службите самостоятелен фактор в обществения живот и това се изкоренява много трудно", каза в Плевен лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

"Когато някой хора са хванати в такова действие и продължават да бъдат политически и държавнически развивани, това буди подозрение. Цветлин Йовчев направи „Галерия", обяснявайки, че търсел изтичане на информация. Не казва обаче коя информация и кой я е съхранявал", Продължи Дончева. "Слушам го сега да обяснява, че пак търсели изтичане на информация от протестиращите. Където и да го сложите Цветлин Йовчев, той все ще търси изтичане на информация по този начин".

Татяна Дончева направи коментар в отговор на въпроса, как би определила информацията за оперативното дело с колоритното име „Червеи".

„Защо Бойко Борисов не назовава виновници, с ясни деяния? Защото вероятно накрая се стига и до хора, които искат да запазят, а пък няма как, ако разкаже всичко от А до Я", каза още Дончева.

Относно това по какъв начин са искани, разрешавани и прилагани СРС-та по разработката „Червей", Татяна Дончева допълни:

„Разбрах, че са измислили някаква нова модификация, защото подслушването на конкретни хора изисква конкретно разрешение от конкретни съдии и за конкретни деяния, които най-малко им се вменяват. А когато започнеш да подслушваш система и когато го правиш през вътрешна сигурност, която никой няма да се сети да проверява, значи много первезна е станала работата", каза ощелидерът на ДВижение 21.

На въпрос кои са хората, които по думите на Йовчев са се възползвали от системата на МВР, Дончева отговори: Питайте него кои са тези хора.