Ще решават отново за размера на такса смет
Ще решават отново за размера на такса смет / netinfo

Последната за тази година сесия на Общински съвет Плевен се провежда днес, в предварителния дневен ред на заседанието са записани общо 25 точки.

По време на сесията градоначалникът Найден Зеленогорски ще внесе предложение за създаване на система за разделно събиране, третиране, рециклиране и оползотворяване на негодните за употреба батерии и акумулатори. Друго предложение на кмета касае събирането, транспортирането и временното съхраняване, повторно използване, рециклирането и оползотворяването на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване в Община Плевен.

За трети пореден път общинските съветници ще трябва да решават и дали да бъде актуализирана цената за дейността "Сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци на територията на община Плевен". Предложението ще внесе Найден Зеленогорски, поради факта че от "А.С.А. Шеле" с писмо до общината настояват за преразглеждане на цената за услугата. Мотивът за това е, че след закриването на сметището на Славяново събирането и извозването на боклука от Беглеж, Николаево, Горталово, Ралево, Ласкар и Славяново се извършва към депото край Буковлък. Славяновското сметище беше закрито заради поети ангажименти към екоминистерството от средата на юни тази година. От "А.С.А. Шеле" представят данни, че разходите им за транспорт са се увеличили с 6 072 лв. на месец. Съветниците вече два пъти отхвърлят предложението.

На сесията днес ще се гласува и предложение относно приемане на окончателен доклад и счетоводен отчет на “Жилфонд” ЕООД Плевен, която е в ликвидация.