СДС и ДСБ се коалират за местните избори в Плевен догодина
СДС и ДСБ се коалират за местните избори в Плевен догодина / Дарик Плевен

СДС и ДСБ са гръбнакът на бъдещата местна власт в Плевен, изрази категоричната си увереност на пресконференция днес областният ръководител на синята партия Найден Зеленогорски. Той уточни, че ръководителите на местните структури на двете партии са се срещнали в петък и са постигнали принципно съгласие на местните избори през 2011 год. да се явят заедно. "Нашата цел е спечелването на изборите в Плевен - на кметското място и на най-многобройна група общински съветници в бъдещия Общински съвет", уточни Найден Зеленогорски.

По думите му, сега стартиралият проект е изключително важен не само за Плевен, а и за цялата страна и се надяват във всички общини ДСБ и СДС да си сътрудничат активно. "Усилията ще бъдат насочени и към това да бъдем заедно на президентските избори, да имаме обща кандидат-президентска двойка и това със сигурност ще се случи", каза още областният ръководител на СДС Плевен. На журналистически въпрос какво ще прави, ако издигнат кандидатурата му за президент, а в същото време плевенчани го пожелаят за кмет на града, Найден Зеленогорски отговори: "Ако продължа във вашия стил, ще отговоря, че съм много търсен". "Уверявам ви, че много дълбоко ще разсъждавам по темата и ще мога в конкретна дискусия с моите съграждани да взема най-правилното решение", коментира още сегашният кмет на Плевен.

Според Зеленогорски, от месец вече сме в ситуация на предизборна кампания. За това говорят много неща - включително структурирането на нови проекти. "Аз лично, като дясномислещ българин, подкрепям проекта на Първанов, защото този проект ще разцепи левицата. Ние отдавна чакаме роенето в левицата и аз им предричам 20 години да минат, докато премине този болестен период", допълни областният председател на СДС Плевен.

По думите му, десницата в България е била на смъртен одър, но вече е стъпила на крака. "Българската десница ще се върне с един изключително успешен резултат на президентските и на местните избори в челото на българската политика", беше категоричен Найден Зеленогорски.