С представяне на книга отбелязват рождения ден на Андерсен
С представяне на книга отбелязват рождения ден на Андерсен / dariknews.bg

На 25 март от 11:00 часа в Детския отдел на библиотеката при читалище „Съгласие" ще гостуват деца от НУИ „П. Пипков" - ІІ клас с класен ръководител Калинка Бенчева и ІІІ клас с класен ръководител Родинка Попова.

"Повод за поканата е рождения ден на Ханс Кристиян Андерсен, Международния ден на книгата и Седмицата на детската книга и изкуствата за деца", сподели Ваня Денчева, библиотекар в Детския отдел и организатор на срещата.

По време на събитието ще бъде представена новата книга на писателката Витка Витанова, която този път е с детски стихотворения и носи заглавието „Имам си калинка". Илюстратор е Красимир Коцев, който също е поканен да присъства на срещата.

„Тези деца са наши читатели и не за първи път идват в библиотеката. Тук те направиха своя празник на буквите, когато бяха в първи клас, срещнаха се с детската поетеса Руска Куркудова и нейната книга „Моето прозорче", допълва Денчева.

По щастливо стечение на обстоятелствата, синът на поетесата - Пламен, който от години живее в Италия, ще има възможност да присъства на празника.

Децата ще споделят впечатленията си от прочетените през годината книги, ще задават всичките си въпроси на авторката, ще изнесат музикални поздрави към нея и към домакините, след което ще си вземат автограф към поредната книжка в личната им библиотеката.