mu vipusk
mu vipusk / dariknews.bg
На 31 октомври Медицински университет-Плевен отбеляза 43 години от създаването си. На същата дата през 1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен. Това е и причината с решение на Академичния съвет на МУ-Плевен, датата 31 октомври да бъде утвърдена като официална за провеждане на празника на висшето училище.
 
Във връзка с отбелязването на 43-та годишнина от откриването на Медицинския институт, празникът на МУ-Плевен протече в програма от две части, като от 11:00 часа в зала „Магнум“ при Втора база на висшето училище се състоя двойна промоция на Випуск 2017 дипломанти на Факултет „Здравни грижи“ и Медицински колеж.

mu vipusk
dariknews.bg
 

Слово по случай празника произнесе ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов, а малко преди тържествената Хипократова клетва, отличничка от випуска поздрави всички преподаватели, дипломанти, студенти и техните близки, изпълнили зала „Магнум“.

mu vipusk
dariknews.bg
 
Тази година във висшето училище се дипломират общо 145 абсолвенти от Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж – 70 здравни специалисти от специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ и 75 дипломанти от специалностите „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Социални дейности“ и „Помощник фармацевт“. Средният успех на дипломантите на Факултет „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж е много добър с отличници на Випуск 2017 Павлина Радева от специалност „Акушерка“ и Даяна Гергова от специалност „Помощник фармацевт“.

Програмата на честването на 43 години от създаването на висшето училище в Плевен продължи с официална церемония по награждане с плакети на 32-ма представители на академичната общност на МУ-Плевен, придобили нови академични степени и длъжности през изминалата година, която ще се състои в зала „Амброаз Паре“ при Телекомуникационния център. 
След това, ректорът проф. д-р Славчо Томов направи демонстрация на възможностите на новоразкритото 3D студио за обучение на студенти, докторанти и специализанти.