С добра новина за региона, БСП закри предизборната си кампания в Плевен
С добра новина за региона, БСП закри предизборната си кампания в Плевен / dariknews

На 22 май 2014 г. със среща - концерт в зала „Катя Попова", областната и общинска структури на БСП-Плевен закриха предизборната си кампания.

Официални гости на събитието бяха областният председател на БСП Мирослав Михайлов, народните представители от Коалиция за България Васил Антонов, Димитър Кочков и Петър Дулев, областният управител на Плевен Илиян Йончев и председателят на Общинската организация на БСП Цветко Цветков.

"Много мъдро трябва да мислим в деня за размисъл - 24 май. Дали искаме да ядем топлата пица на Дянков или да гледаме Бойко Борисов по 10 пъти на ден и всичките пари на България да отиват в една магистрала, по която още не съм минал даже. Не го искам! Аз знам какво искам - едно социално и социалистическо правителство в Европарламента, което ще подкрепи социалното ни правителство на Орешарски, да завърши мерките, които сме започнали", каза народният представител Димитър Кочков.

С добра новина за региона БСП закри предизборната си кампания в Плевен
netinfo

Той допълни, че иска Мартин Шулц за председател на Еврокомисията, „защото той е личен приятел на България и личен приятел на Станишев, а знаете, че в този свят всички неща са лични". Кочков призова на 25 май да се глаува с бюлетина номер 15.

Депутатът Петър Дулев изтъкна, че достойнството на правителството и на представителите на БСП в Коалиция за България, е изразено в новото отношение на правителството към Северна България и в частност развитието на икономиката в Северозападния район, след въвеждането на Публично-инвестиционната програма и отпуснатите средства за третиране на комарите в дунавските общини, станало възможно по настояване на депутатите от БСП в парламентарната група на Коалиция за България.

С добра новина за региона БСП закри предизборната си кампания в Плевен
netinfo

Петър Дулев съобщи и новината от деня, че Булгаргаз-ЕАД е подписал договор за европейско финансиране във връзка с Международен фонд Козлодуй, за реализиране на три газопроводни отклонения, едното от които води към Свищов и ще даде възможност за газифициране на Белене и Никопол. Другите разклонения са към Панагюрище и към Разлог и Банско.
"Това е още едно доказателство, че правителството мисли за Северна България и Северозападния район за планиране".

Дулев каза, че болката около рестартирането на АЕЦ"Белене" си остава, но предстои обсъждането на енергийната стратегия „и ние, цялата група от плевенска област ще настояваме в нея да бъде фиксирано и рестартирането на строителството на централата".

Мирослав Михайлов прочете специално обръщение на водача на листата Стефан Данаилов, към жителите на област Плевен.

С добра новина за региона БСП закри предизборната си кампания в Плевен
netinfo

„Вашата открита подкрепа досега ми дава основание отново да ви призова на изборите за Европейски парламент на 25 май, да бъдем заедно - като един. Обръщам се към вас не като политик, а като човек, който е доказал, че прави всичко със сърцето си" казва в писмото си Данаилов и добавя, че подкрепата за кандидатите в листатана БСП е подкрепа за социалните идеи на БСП, които ще намерят в тяхно лице реални защитници в голямото европейско семейство.

„Сърцето ми подсказва, че хората, които искаме и можем да направим това за България, все още сме повече, защото го правим със сърце, а сърцето винаги е вляво....".