РЗОК приема документи за сключване на договор с изпълнители на медицинска и дентална помощ през 2015 г.
РЗОК приема документи за сключване на договор с изпълнители на медицинска и дентална помощ през 2015 г. / dariknews.archive

След обнародването в Държавен вестник на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2015 г., стартира процедурата по приемането на заявителни документи от изпълнители на медицинска помощ.

Предвид крайния срок за подаване на документи - 30 януари 2015 г., РЗОК-Плевен е създала подходящи условия за приемане на заявителни документи.

РЗОК-Плевен предоставя на лечебните/здравните заведения, желащи да сключат договор за дейност с НЗОК през 2015 г. образци на заявление по чл.59, ал.1 от ЗЗО в съответствие с НРД за медицинските дейности за 2015 г., както следва:

Заявление за сключване на договор за оказване на болнична помощ по клинични пътеки, заявление за сключване на договор за оказване на високоспециализирани медицински дейности по Приложение №4 към член единствен на Наредба №40 от 2004 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, заявление за сключване на договор за извършване на клинични процедури, заявление за сключване на договор за извършване на процедури по приложение №12,13 и 15 към член единствен на Наредба №40 от 2004 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК.

Към заявленията, РЗОК-Плевен предоставя и пълен набор от документи на електронен носител, изискуеми по НРД 2015 г. за Медицинските дейности.
С цел своевременната обработка на подаваните заявления от договорните партньори са изготвени графици за подаване на заявителни документи, които са достъпни на официалния сайт на НЗОК, рубрика РЗОК, /15 РЗОК-Плевен/.