Румен Петков връчи спортни екипи на училищен тим
Румен Петков връчи спортни екипи на училищен тим / Пресцентър на БСП Плевен

Народният представител от Коалиция за България Румен Петков връчи спортни екипи на отбора по футбол от Професионалната гимназия по лозарство и винарство в Плевен. Поводът е 120-тата годишнина от създаването на учебното заведение.

Юбилеят ще бъде отбелязан със серия от инициативи в продължение на няколко месеца, а депутатът е председател на организационния комитет за честванията. Дарението е направено с лични средства, подчерта директорката на професионалната гимназия Бисерка Илиева.

Футболистите от училищния отбор бяха поздравени лично и от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов. Програмата за годишнината предвижда серия от спортни надпревари през март и април. Юбилеят на единственото учебно заведение, което подготвя кадри за лозарската и винарска промишленост, ще бъде отбелязан и със състезания по изучаваните специалности, с подготвянето на юбилейна изложба и издаването на юбилеен вестник, с организирането на великденска изложба-базар.

Традиционно ще бъде почетен и професионалния празник на лозарите със задължителното ритуално зарязване на лозята. Оригинален акцент в програмата ще е и специалното представяне на училищните вина в местен ресторант.