Румен Петков: Случилото се в TV7 поставя под въпрос свободата на медиите в България
Румен Петков: Случилото се в TV7 поставя под въпрос свободата на медиите в България / dariknews.archive

„Случилото се в телевизия TV7 е прецедент, който ще има своя европейски прочит и този европейски прочит ще бъде строго негативен за държавата ни. В средносрочна перспектива той ще постави въпросителна около свободата на медиите в България. Това ни отдалечава от приетите общовалидни ценности в европейското семейство, за които всички говорим и към които всички се стремим", това заяви в ефира на TV7 заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков, информираха от пресофиса на ПП АБВ.

В отговор на въпрос, заместник-председателят на ПП АБВ коментира и твърденията на медията, че лицето, представило се като частен съдебен изпълнител, не фигурира в списъка на Камарата на Частните съдебни изпълнители/ЧСИ/ и не работи по реда, заложен в списъка за изземване на имуществото на медията.

"Ако частният съдебен изпълнител действа по нечие разпореждане, а не съобразно закона и реда, това е абсурд, който отива много далеч и тук всички институции и Камарата на частните съдебни изпълнители трябва да се произнесат. Трябва да сезирате прокуратурата, защото ако такова безочие се проявява от оторизирано лице, а в случая вие казвате, че няма и регистрация... Пак казвам, това са неща, които нормалният човешки разсъдък не може да възприеме", посочи Петков.