Румен Петков: Писта за Формула 1 ще има
Румен Петков: Писта за Формула 1 ще има / netinfo

Мотопистата в Долна Митрополия за втора поредна година беше призната на специална церемония на 6 декември в Монте Карло за трасе номер 1. Вчера в сградата на община Долна Митрополия бяха показани и връчени двата плакета – единия на командира на Военно-въздушната учебна база – полк. Анатолий Кръстев, а другата – на бившия вътрешен министър Румен Петков за организатор, той е и председател на Организационния комитет на “Гран при” по супер мото.

Стана ясно, че и догодина на пистата в Долна Митрополия ще се провеждат състезания, ще има 3 първенства – през месеците юни, юли и август, а за октомври е планирано и провеждането на надпреварата за Купата на нациите по супер мото. Румен Петков сподели и идеята да бъде направена писта за Формула 1, което по-рано предизвика злонамерени коментари. Как отговори той, чуйте в звуковия файл.

Специалният приз, с който беше удостоен Румен Петков за принос в развитието на мотоциклетизма, в 100-годишната история на Световната мотоциклетна федерация се връчва за втори път. Първия му носител е италианският министър на спорта.

В знак на признателност пък от своя страна, Румен Петков остави плакета си за месец в община Долна Митрополия.