Провидент България откри офиси в Плевен и Шумен
Провидент България откри офиси в Плевен и Шумен / dariknews.archive
Провидент България откри офиси в Плевен и Шумен
78784
Провидент България откри офиси в Плевен и Шумен
  • Провидент България откри офиси в Плевен и Шумен

Компанията за потребителски кредити „Провидент Файненшъл България" официално откри първите си офиси в Плевен и Шумен на 23 и 24 март. Провидент, която е част от водещата международна група за потребителски кредити International Personal Finance (IPF), вече има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Велико Търново.

„Щастливи сме от възможността да открием официално нашия първи офис в Плевен, чрез който ще предлагаме нашите услуги на жителите на един от най-големите икономически центрове в Северна България. Целта ни е да предоставяме финансови услуги по отговорен начин и при прозрачни условия, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти по места", каза Атила Хорват, генерален директор на „Провидент Файненшъл България", по време на официалното откриване.

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков заяви: „Щастлив съм, че Провидент избра Плевен за откриване на свой офис. Сигурен съм, че това ще доведе до оживление в икономическия живот на града и региона".

След старта на дейността си в град Плевен, където компанията вече има над 600 клиенти, Провидент постепенно ще започне да предлага услугите си в близките градове като Ловеч, Долна Митрополия, Горна Митрополия и Тръстеник, които ще бъдат управлявани административно чрез клона в Плевен.

„Инвестицията ни в България се базира на 130 годишен бизнес модел, който предлага лесен, прозрачен и персонализиран подход. Радваме се, че ще можем да покажем на гражданите на Шумен как една компания може да се развива успешно по етичен начин като се фокусира върху нуждите на клиентите си", каза Атила Хорват в Шумен.

Провидент има почти 700 клиенти в Шумен, откъдето административно управлява дейността си в близките населени места като Нови Пазар, Велики Преслав, Каспичан, Разград, Търговище и Попово.

На събитията в Плевен и Шумен присъства временно изпълняващата длъжността посланик на Великобритания в България Сара Райли, която каза: „Много съм щастлива от факта, че бизнесът на Провидент се разраства и компанията отговорно предоставя финансови услуги на все повече български клиенти. Провидент е сред водещите британски инвеститори в България и има доказан опит в предоставянето на финансови продукти и услуги по прозрачен и отговорен начин".

Групата на IPF има над 2,6 млн. клиенти и освен в България, развива успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико. В началото на годината IPF придоби фирмата за онлайн кредити MCB, която има над 120 000 клиенти в Латвия, Литва, Естония и Австралия.

За Провидент Файненшъл България

Провидент Файненшъл България е част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на потребителски кредити и един от най-големите работодатели в Централна и Източна Европа. IPF е листвана на Лондонската фондова борса и на Варшавската фондова борса.

Провидент стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Шумен, Велико Търново и Плевен.

Компанията инвестира 4,4 млн. евро в България през 2014 г. и планира да инвестира още 4,5 млн. евро през 2015 г.

Провидент има дългогодишен опит в създаването на социално отговорни програми за финансова грамотност във всички държави, в които работи. В България Провидент създаде сайта за финансова грамотност www.semeinifinansi.bg.