/ dariknews.archive
271 000 бюлетини, предназначени за провеждането на изборите за Европейски парламент пристигнаха в Плевен.

Проведе се втора работна среща за организацията на предстоящите избори

Бюлетините са отпечатани в печатницата на БНБ и бяха докарани с пломбиран камион в пространството между сградите на Областна и Общинска администрация в Плевен.

bul
dariknews.archive

Ярослав Димитров, който е председател на РИК обясни, че най-вероятно още в рамките на днешния ден, бюлетините ще бъдат раздадени на всички Общински избирателни комисии в Област Плевен.

Всичките 271 000 бюлетини имат съответната номерация според приемо-предаваталния протокол. Те са приети от служители на Областна администрация и от РИК тази сутрин от печатницата на БНБ в столицата, след което съпроводени от полицейски автомобил са пристигнали в Плевен.

bul
dariknews.archive

Ярослав Димитров уточни, че раздаването на бюлетините в Секционните комисии в област Плевен ще стане в деня преди изборите за Европарламент - 25-ти май.

bul
dariknews.archive


Председателят на РИК-Плевен каза още, че Областна администрация, общинските администрации и РИК нямат отношение по логистиката, относно осигуряването на машинно гласуване. Ярослав Димитров допълни, че обучението на членовете на СИК се извършва и тази седмица като подготовката за избороте на 26-ти май върви без проблеми.