Приемат творби за традиционния конкурс Свищовски лозници
Приемат творби за традиционния конкурс Свищовски лозници / dariknews.archive

Община Свищов и общински вестник "Дунавско дело" обявиха традиционния поетичен конкурс "Свищовски лозници", съобщиха от общинската администрация в Плевен. В конкурса, който се провежда във връзка с празниците на Свищов на 26, 27 и 28 септември, могат да участват автори от цялата страна и е напълно анонимен.

Всеки творец може да участвува с по едно непубликувано до момента стихотворение, изпратено в три еднообразни екземпляра в печатен вид на машина или в компютърна разпечатка. Ръкописи не се приемат. Всяко стихотворение се придружава от плик с имената, адреса и телефон за връзка с автора.

Наградите, които ще бъдат присъдени са:
Награда за поезия "Николай Искъров" в размер на 250 лева, Първа награда - 150 лева, Втора награда - 100 лева, Трета награда - 70 лева. Предвидени са и две поощрителни награди по 50 лева.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 28 септември 2014 година в 10:00 часа в Камерната зала на НЧ"Еленка и Кирил Д. Аврамови".
Крайният срок за получаване на творбите е 12 септември 2014 година на адрес:

5250 гр. Свищов,
област В.Търново,
ул. "Д.Г.Анев" № 2а, редакция на вестник "Дунавско дело", за конкурса.

Отличените творби ще бъдат публикувани в печатни медии, както и на интернет страницата на Община Свищов на адрес: www.svishtov.bg

Телефони за информация:
0631/6-43-51 - звено "Култура", Община Свищов;
0631/4-32-27 - редакция на вестник "Дунавско дело".