Прегледайте вестниците тук ...
Прегледайте вестниците тук ... / netinfo
Плевен ще отбележи 100 години от независимостта пред барелефа на Стефан Стамболов и с нов паметник. Това е водещо заглавие в “Посредник” днес.

Фермер се заканва да коли животни заради спрян ток, информира от първата си страница още вестникът. Човекът не могъл да си плати сметката и от ЧЕЗ прекъснали захранването. Парадоксът е, че единствените доходи на мъжа от село Рибен са от ферма с 60 крави. Оказва се, че парите от предаденото мляко ще получи няколко дни по-късно от срока, в който трябва да си погаси задълженията. А и без ток животните няма как да бъдат издоени. Повече за този омагьосан кръг може да прочетете и на вътрешните страници на изданието.

И още нещо свързано с животните - алеята за кучета, която беше открита в началото на миналия месец се оказва май излишна. Тя е доста далече в началото на пътя между УБ ”Христо Ботев” и института по фуражите и не е посещавана от стопаните на четириногите.

От страница 3 пък разбираме, че над 20 000 “заповеди за уволнение” на правителството са събрани в областта. Подписката стартира на 6 септември и ще продължи до 22 септември.

На 4 страница пък може да прочетете коментарите на учители за 26-те стотинки на дете от община Плевен за безплатна закуска, които отпуска държавата тази година. Парите са нищожни, а възможностите на общината за дофинансиране са малки, тъй като наближава края на годината и бюджетът е към изчерпване.

„Шеф на „Атака” рекетира кандидат за омбудсман”, е водещото заглавие в новия брой на “BG Север”. От материала на първа страница в седмичника ще разберете колко трябва да се внася евентуалният обществен защитник, за да бъде подкрепен от мнозинството в местния парламент.

Децата зад волана е темата на една от екипните разработки на седмичника. От конфликтната страница ще разберете кои са причините за зачестилите напоследък катастрофи, причинени от малолетни водачи и какви са санкциите за родителите, които не рядко сами дават ключовете от автомобилите на децата си.

„България гъмжи от гризачи и инсекти” гласи заглавието на друга тема от страница 5. Ако в Плевен напастта са плъховете в центъра на града, то в Ловеч имат проблем с бълхите и кърлежите, а в Габрово със стършели. Какви вреди причиняват и носители на какви зарази са гадините, ще научите в петък.

Лична драма от 11 страница на седмичника ще ви размисли за ценните моменти в живота, а от страницата за жената ще разберете кои са най-актуалните тенденции в модата за есента.