Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

"Кой съветник се кълне за шести път?", е водещото заглавие в новия брой на регионалния всекидневник "Посредник".

"Още един рекорд, редом с броя на застъпниците на кандидат-кметовете в Кнежа ("Посредник" пръв обяви резултата от изборите в Кнежа - вижте материала във вчерашния брой) ще бележи седмицата, която започна.

В четвъртък, на редовната сесия на Общинския съвет в Плевен клетва като съветник ще положи Илка Илиева от листата на Българска нова демокрация. Настоящият председател на Браншова бизнес камара беше рекордьор още в предишния състав на местния парламент като единствен съветник с пет мандата. Сега, заемайки мястото на Валентин Матеев, Илка Илиева започва шестия си съветнически мандат. След нея, с пет мандата, се нарежда Стефан Ганев", пише вестникът.

От първа страница на "Посредник" четем още "Прокуратурата иска изясняване на причините за смъртта на 18 деца". "Във връзка с образуваната в Окръжна прокуратура - Плевен прокурорска преписка № 639/2011 г. беше разпоредена проверка в Дом за медико-социални грижи за деца - Плевен. След запознаване с резултатите от проверката, с постановление на Окръжна прокуратура - Плевен от 20 април преписката е върната на директора на Регионалната здравна инспекция за допълнителна проверка за изясняване на причините, довели до смъртта на 18 деца от Дома, през периода 1 януари 2011 г. - 30 март 2012 г.
От страна на Окръжна прокуратура - Плевен с писмо от 20 април е изискана и информация от Инспектората на Министерството на здравеопазването, за констатациите от извършената от тях внезапна проверка в ДМСГД - Плевен на 6 април".

И една интересна новина - "Есетра ще въдят край Одърне". Става въпрос за спечелен проект по рибарската програма, по който чрез садкова инсталация в язовир Шаварна край Одърне ще се въди бяла риба, шаран и есетра.

В броя на "Посредник" ще прочетете още: "ВиК мрежата в Плевенско - във фокуса на среща в МРРБ. Можем да реализираме пилотен проект с публично-частно партньорство", "Как солта повишава кръвното налягане", "Ремонтират паметника край Гривица", "Запасняк в Канада", "Поредна победа за футболистите ни по пътя им към "Б" група" и "Със състезание по конен спорт откриха сезона в Плевенско".