Помощното училище с награда за разделно събиране на отпадъци
Помощното училище с награда за разделно събиране на отпадъци / netinfo

Клуб „Родолюбие“ към Помощното училище в Плевен е отличен с награда във фотоконкурса за разделното събиране на опаковки на тема: „Вкъщи събираме разделно”,съобщиха от ръководството на учебното заведение. Конкурсът се организира от Екопак и 21 общини-партньори, като част от информационно-образователната кампания „Бъди модерен! Събирай разделно!“.

Целта на фотоконкурса е да мотивира семействата да разделят отпадъците още у дома и да създадат своя кът за разделно събиране в домакинството.

В края на миналата година доброволческият екопатрул към клуб „Родолюбие“ е оформил екокът в училището, в който е поставил кофи за разделно събиране на органични, хартиени и пластмасови отпадъци. Той се грижи и за чистотата на територията на Помощното училище и около него.

Това е предизвикало огромен интерес у учениците, смята директорът Милен Наков и допълва. „Тази доброволна инициатива на децата със специални образователни потребности създава у тях социокултурни компетенции и изгражда умения за осъществяване на социалнозначими дейности. Нашето училище усилено работи за формиране на съвременна екокултура, на обучение в областта на събиране и рециклиране на отпадъците и ето, че признанието на Екопак към нас не закъсня”.