Подкрепа за пострадалите от наводненията общини обяви кметът на Плевен
Подкрепа за пострадалите от наводненията общини обяви кметът на Плевен / dariknews

На извънредна пресконференция, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков информира за съболезнователен адрес, който Община Плевен е изпратила до кмета на Варна Иван Портних.

Проф. Стойков каза, че във връзка с обявения в страната траурен ден по повод трагедията, която причини бедствието в морския град, до 23 юни се отменят всички общински мероприятия.

Освен това кметът каза, че на редовната сесия на 26 юни ще бъде внесено предложение в Общинския съвет, за оказване на финансова помощ на общините, пострадали от наводненията. Проф. Стойков сподели, че е разговарял по телефона с кметовете на варна и Велико Търново, за да им предложи помощ с техника и хора.

Кметът каза още, че Община Плевен ще се присъедини към дарителската сметка, обявена от БЧК, за подкрепа на общините, пострадали от наводненията.

Предстои да се обсъди с финансистите в общината, какъв да бъде размера на сумата и да се внесе като допълнителна точка за разглеждане на предстоящата редовна сесия на Общинския съвет.

Публикуваме текста на съболезнователния адрес:

ДО
Г-Н ИВАН ПОРТНИХ
КМЕТ НА ОБЩИНА ВАРНА

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОРТНИХ,

Вестта за трагедията във варненския кв. „Аспарухово", при която загинаха и пострадаха невинни български граждани потресе всички нас.
С дълбоко съпричастие се присъединяваме към скръбта на семействата, загубили своите близки в наводненията.
В тези нелеки дни не само мислено сме с Вас, съпреживявайки тежкия момент, а и с готовността си да окажем помощ и съдействие при справяне с това сериозно изпитание.
Приемете, Господин Портних, уверенията ни, че в лицето на Община Плевен имате сигурен партньор и поддръжник, на който винаги можете да разчитате.

Светла да е паметта на загиналите!

Дълбок поклон!