По-малко телевизия, по-спокойни деца
По-малко телевизия, по-спокойни деца / netinfo

Насилието, на което децата стават свидетели, било то в къщи или по телевизията и интерент, оказва влияние за пораждането на агресия у тях. Това стана ясно по време на организираната от фондация „Лидер” и движение „Напред” Плевен дискусия на тема „Детската агресия и насилие”, която се проведе днес.

Сред факторите, провокиращи детската агресия, са също и социално-икономическата и духовна криза на обществото. За да се ограничи агресивността у децата, е необходимо и родителите, учителите и специалистите да обединят усилия. При поставянето на наказания и ограничения е важно на децата да се предоставят положителни алтернативи и да им обясни защо се постъпва така, подчерта Румяна Николова, педагог в седмична оздравителна детска градина №11 „Теменуга”, която беше сред участниците в дискусията. Тя разясни и къде се коренят причините за агресията у децата./звук 1/

Румяна Николова предложи и начини за справяне с положението и как да се преодолее детската агресивност, които са валидни и за родители, и за учители.
/звук 2/