Плевенски шахматисти отново се върнаха с награди
Плевенски шахматисти отново се върнаха с награди / netinfo

Призови места спечелиха тримата плевенчани, които взеха участие в Европейския ученически шампионат по шахмат, проведен в Халкидики, Гърция. Първенството беше отворено за представители на шахматни федерации от целия свят. Над 300 състезатели участваха в надпреварата по класически шах, която се проведе в девет кръга.

Тримата плевенски състезатели са от клуб "Плевен 21", възпитаници на треньорката мс Христинка Илиева. Анатоли Атанасов и Полина Венкова се класираха седми в групите за момчета и момичета до 13 години, като натрупаха съответно 5,5 и 5 точки. Михаил Николов спечели 6 точки и е осми в своята възрастова група до 11 години. Участието на плевенската група в престижния турнир стана възможно благодарение на известния инвеститор Аладин Харфан, който е платил престоя на малките шахматисти в Гърция и турнирните такси.

След силното представяне на тримата състезатели шахматен клуб "Плевен 21" е получил специална покана за участие при преференциални условия в следващия международен турнир по шахмат за юноши и девойки в Гърция. Той ще се проведе в средата на юни и в него ще се включат 10 шахматисти от клуба.