Плевен посреща Световния пробег на хармонията
Плевен посреща Световния пробег на хармонията / netinfo

Участниците в международната лекоатлетическа щафета – Световен пробег на хармонията пристигат днес в Плевен. В продължение на шест дни те ще прекосят територията на страната ни по маршрут: Русе, Горна Оряховица, Велико Търново, Севлиево, Ловеч, Плевен, Червен бряг, Ботевград, София, Елин Пелин, Златица, Пирдоп, Клисура, Сопот, Карлово, Хисаря, Пловдив, Асеновград, Кърджали, Смолян, Доспат, Илинден.

Плевенски бегачи ще посрещнат участниците в пробега в 15.30 часа при входа от Ловеч. В 16.00 часа пред Центъра за работа с деца те ще бъдат официално посрещнати с хляб и сол от представители на ръководството на Община Плевен и поздравени от Северняшкия ансамбъл. Пробегът ще продължи по ул. “Сан Стефано” до парк “Кайлъка”.

Световният пробег има за цел да насърчи приятелството и единството между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за хармония и развитие свят.

В Европа международен отбор от бегачи ще пренесе през 48-те страни на Стария континент горящ факел - символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония.

Факелът ще премине и през 100 страни от цял свят. Пробегът се организира от Шри Чинмой Маратон Тим – международен спортен клуб, който провежда над 500 спортни прояви по цял свят.