Оставиха Дачи от  Килърите за постоянно в ареста
Оставиха Дачи от Килърите за постоянно в ареста / снимка: Дарик Плевен

Георги Петков - Дачи, един от задържаните при полицейската операция "Килърите" по случая с убийството на Юри Галев, остава за постоянно в ареста. Мярката беше постановена от Окръжен съд Плевен по повдигнато обвинение срещу Петков за опит за убийство на Камен Балбузанов - Куката. "Снимайте, снимайте и кажете на Куката, че ще иде в ада". С тези думи към журналистите Петков напусна съдебната зала на Окръжния съд.

Според служебния защитник на Дачи - адвокат Пламен Вълов, основните доказателства, представени от обвинението срещу клиента му, са недостатъчни, не са надеждни и доказателствените източници. Наблюдаващият случая прокурор Валери Мирчев отговори на това, че се учудва как така четат едни и същи закони, а ги тълкуват по различен начин. Според представена от прокурор Мирчев справка от служба КОСС Червен бряг, Георги Петков - Дачи няма разрешение за носене на оръжие.

Новината, че Дачи е задържан за стрелбата срещу Камен Балбузанов - Куката, обяви в понеделник вечерта вътрешният министър Цветан Цветанов. Балбузанов е една от знаковите фигури на плевенския подземен свят. През ноември 2009 год. беше направен опит за убийство срещу него, тогава той беше приет в плевенската болница с четири огнестрелни рани - в дясното рамо, дясната ръка, десния крак и в лявото бедро.

Неизвестен мъж стреля на плевенски булевард по Балбузанов и в началото на ноември 2008 год., през март 2001 год. срещу Куката имаше бомбено нападение. Тогава избухна бомба под червеното му БМВ.