Осмокласник от Ловеч спечели две шампионски титли  по конен спорт
Осмокласник от Ловеч спечели две шампионски титли по конен спорт / Снимка: Красимир Мичков

Осмокласникът Емил Красимиров от ловешкото училище „Христо Никифоров" се завърна от републиканско първенство по конен спорт с две титли, съобщи личният му треньор Красимир Мичков. Момчето тренира от четири години в спортен клуб „Калоян 92" - Велико Търново. Семейството има два коня за спортни цели.

Емил има редица отличия и награди в състезания. Последните отличия в колекцията му са двете титли на Републиканското първенство по конен спорт за юноши и девойки до 18 години, което се проведе от 5 до 8 август на конна база „Хан Аспарух". В състезанието участваха отбори от цялата страна, които показаха умения в отделните дисциплини обестка и прескачане на препятствия.

Емил Красимиров с коня Самурая бе безапелационен победител при деца до 14 години в дисциплината „Прескачане на препятствия". Така той повтори успеха си от миналата година и с умелата си и уверена езда показа, че заслужено е новият стар шампион в тази дисциплина.

След като стана двукратен шампион в прескачането, Емил Красимиров продължи участието си в първенството в дисциплината „Обездка", в която отново след безупречно изпълнени три задължителни програми убедително победи и в тази дисциплина и взе шампионската титла. В нея той участва с кон Дезар.