Още партии и организации подкрепиха кандидатурата на доц. Димитър Стойков
Още партии и организации подкрепиха кандидатурата на доц. Димитър Стойков / netinfo

Съюз на свободните демократи обяви днес официално подкрепата си за кандидата на ГЕРБ доц. Димитър Стойков на втория тур на изборите за кмет на община Плевен. "Мисля, че това е начинът, по който Плевен ще тръгне по друг път", каза пред журналисти областният председател на ССД Симеон Съев.

По думите му, ССД искат нов човек на кметското място в Плевен. "Виждаме какви добри неща се случват в Бургас, Габрово и там, където кметовете са от управляващата партия. Така и за Плевен ще има полза, което е основно", каза още Съйков. Той призова всички членове и симпатизанти на ССД да гласуват на втори тур на изборите с бюлетина номер 2.

С апел излезе и д-р Иван Николов, почетен председател на националното ръководство на Съюза на репресираните от комунистическия терор. В документа се казва: "Подкрепям категорично кандидатурата на доц. Димитър Стойков за кмет на Плевен и призовавам всички наши членове да гласуват за него. Доц. Димитър Стойков е дал живот и здраве на хиляди хора, а Плевен е като тежко болен пациент, който има нужда от излекуване. Вярваме на доц. Димитър Стойков и неговия екип!" 

На заседание, състояло се на 26 октомври, общинското ръководство на ПП "Лидер" взе решение на втория тур на изборите за кмет на Плевен да подкрепи кандидатурата на доц. Димитър Стойков.

"Ние смятаме, че Плевен се нуждае от промяна и създаване на нов инвестиционен климат, от нови, по-добри условия за развитие на бизнеса, от разкриване на нови работни места и по-високи доходи. Заявка това да бъде направено, и то колкото е възможно по-скоро, виждаме в предизборната програмата на партия ГЕРБ. Затова даваме подкрепата си на втория тур за кандидата на ГЕРБ - доц. Димитър Стойков", заяви председателят на общинското ръководство на "Лидер" Мирослав Томов.