Официална делегация замина за тържествата с побратимения Ростов на Дон
Официална делегация замина за тържествата с побратимения Ростов на Дон / netinfo

Официална делегация от Община Плевен, водена от кмета Найден Зеленогорски и председателя на ОбС Георг Спартански, замина днес за побратимения Ростов на Дон по повод честванията на 45-годишнината от установяване на партньорски отношения с руския град. Това информират от пресцентъра на общинската администрация.

Акценти в тържествената програма, посветена на годишнината, ще бъдат постановките на ДКТ “Ив. Радоев” и Северняшкия ансамбъл Плевен. В парка “Дружба” ще бъде открит каменен макет на символа на града – Параклиса мавзолей “Св. Георги Победоносец”, дело на плевенския скулптор проф. Кирил Мескин. Ростовските ни побратими ще имат възможността да видят и фотоизложба, проследяваща развитието на Плевен през годините.

Вече 45 години партньорството между Плевен и Ростов на Дон е живо, динамично и пълноценно. То е изпълнено с обмен на официални, културни и бизнес делегации, както и размяна на добри практики в областта на местното самоуправление.

По време на посещението на нашата делегация ще бъде подписано споразумение за сътрудничество в областта на образованието между двата града, както и ще се обсъдят възможностите за откриване на Руски университет в Плевен.