Одобриха проекта на Плана за устойчива градска мобилност за 2015-2025
Одобриха проекта на Плана за устойчива градска мобилност за 2015-2025 / obshtina.pleven

Община Плевен изготви План за устойчива градска мобилност/ПУГМ/ на Плевен за периода 2015-2025 г. в обхвата на изпълнение на Проект „BUMP - Планове за устойчива градска мобилност", финансиран от Хоризонтална програма „Интелигентна енергия-Европа" на Европейския съюз.

От пресцентъра на Община Плевен обясниха, че във връзка с одобряване на проекта на документа е проведено обществено обсъждане за внасяне на изменения и допълнения по текста на Плана за устойчива градска мобилност на Плевен за периода 2015-2025 г.
По този повод на 17 юли 2015 г. е свикан Консултативен съвет по транспорта към Община Плевен.

На публичния форум присъстваха представители на заинтересованите страни: Общинска администрация, РЗИ, РИОСВ, „Тролейбусен транспорт", ОД на МВР и други.
На заседанието са обсъдени в детайли всички разписани дейности, разпределени по мерки и приоритети.
Поставен е акцент върху прилагането на повече насърчаващи градската мобилност мерки, отколкото налагането на санкции при констатирани нарушения.

Предстои внасяне проекта на документа за приемане на плана на сесия на Общински съвет.

С разработването на План за устойчива градска мобилност на Плевен за периода 2015-2025 г. Община Плевен е на път да създаде пълен пакет от стратегически документи за управление и контрол на транспорта и трафика, след като през 2012 г. бе изготвен Интегриран план за градски транспорт, а през 2014 г. - Регионален ИТС /Интелигентни транспортни системи/ план за действие.