Общината дари системата за видеонаблюдение на полицията
Общината дари системата за видеонаблюдение на полицията / netinfo

21 камери за видеонаблюдение дари Община Плевен на Областна дирекция на МВР Плевен, съобщава от общинския пресцентър. Според договора дарителят отстъпва веднага, безусловно и безвъзмездно камерите. Общата стойност на дарението, което направи Община Плевен, възлиза на 56 559.72 лева.

Списъкът на предоставената техника за видеонаблюдение съдържа: 7 стационарни камери, намиращи се на кръстовището на ул. “Д. Константинов” и ул. “Св. Св. Кирил и Методий” заедно с инсталирано осемканално цифрово записващо устройство.

Друга част от дарението са 8 стационарни камери, намиращи се на кръстовището на бул. “Д. Попов” и ул. “Гренадирска” заедно с инсталирана към системата осемканална професионална видеосистема с вградена ланкарта. Дарени са и 6 видеокамери, поставени в района от пл. “Свобода” до ул. “В. Левски”, с инсталирано осемканално DVR цифрово записващо устройство, също са дарени.

Дарението е поредният акт на съдействие от страна на Община Плевен на органите на МВР при изпълнение на задълженията им за опазване на обществения ред, осигуряване сигурността на гражданите и противодействие на престъпността, коментират от Общината.