/ iStock
Летен АТВ събор и джет слалом са сред събитията в календара на Никопол за летните месеци, съобщават от общинската администрация. 

Притежателите и почитателите на АТВ са поканени на летен събор и отборна надпревара "Намери съкровището!" на 9 и 10 юли. Организатори са Спортен клуб "Никопол Екстрийм" и Община Никопол. Участие могат да вземат всички желаещи, които притежават АТВ, без ограничение в мощност на двигателя и задвижване.

iStock

Следващото събитие, което ще се проведе в Никопол през летните месеци, е фестивалът "Дунав – хора, природа, традиции" на 16 юли. Подготвено е участие на различни фолклорни формации и кулинарни изненади.

От 5 до 7 август на брега на река Дунав ще се състои джет слалом "Купа Никопол", който ще включва състезания с джетове и бързи лодки.

В три последователни дни, от 12 до 14 август, ще се състоят събитията, посветени на празника на Никопол. Сред гостуващите изпълнители ще са Фолклорният танцов ансамбъл "Гайтани" и групата на Стефан Диомов "Петте сезона".

Сред акцентите в лятната програма на Община Николпол е и единадесетото издание на Международния фестивал "Банатски вкусотии – традициите на моето село" в село Асеново на 13 август.
БТА