Община Ловеч призова да се развеят знамената в Деня на независимостта
Община Ловеч призова да се развеят знамената в Деня на независимостта / снимка: Дарик Плевен

Община Ловеч се включи в инициативата за честването на Деня на Независимостта на България - 22 септември, и като празник на българското знаме, съобщиха от общинската администрация. От там призоваха всички граждани и институции да украсят улиците и домове си с националното знаме.

Идеята е на Съюза на възпитаниците на военните на негово величество училища, школата за запасни офицери и родолюбивото войнство и гражданство. В специално обръщение на организацията се казва, че "обявявайки българското знаме за символ на празника, Денят на независимостта ще получи свой облик наравно с други светли исторически дати: националният празник - 3 март, денят на храбростта - 6 май и денят на Съединението - 6 септември. Честването на българското знаме ще присъедини към празника и нашите сънародници от българските общности в чужбина, като им напомня, че мисията на независима България е да бъде Родина, подкрепа и закрила за всички тях."

В Ловеч честването на 22 септември - Денят на независимостта, ще започне още днес. Тържествен концерт с участието на Детско-юношески танцов състав "Ловеч" при Обединен детски комплекс ще се състои от 17.30 часа в Ловешкото читалище "Наука". По време на инициативата ще бъдат връчени и юбилейните медали за ветераните от войните от Ловеч. От 19.30 часа ще започне спектакълът звук и светлина "Историята своя тачим" на Пешеходния мост до сградата на общината.