Обединени земеделци питат стопаните за проблемите им
Обединени земеделци питат стопаните за проблемите им / снимка: DarikNews.bg

Поредица от On-line допитвания до българските граждани инициира ПП "Обединени Земеделци", информират от пресслужбата на земеделската партия. Темата за месеците октомври и ноември 2010 год. е "Българското Земеделие", в частност проблематиката на поземлените отношения, комасирането на земята и нейното стопанисване.

Серията анкетни въпроси  ще се публикуват всяка седмица на сайта на организацията - www.zemedelci.org. Очакванията са чрез отговорите да се представят обществените нагласи по проблемите в аграрния сектор на България. Резултатите ще послужат за поставянето на конкретни проблеми и формулиране на предложения за промяна и усъвършенстване на съществуващото у нас законодателство, регламентиращо поземлените отношения. Става дума за защита правата на собствениците и ползвателите, развитие на пазара на земята, мерки за подкрепа на реализация на земеделските продукти.

Първият въпрос, на който от ПП "Обединени Земеделци" чакат отговор тази седмица е "Как стопанисвате собствената си земеделска земя".