Националният форум по дентална медицина посреща гост-лектор от Израел
Националният форум по дентална медицина посреща гост-лектор от Израел / dariknews.archive

Председателят на Българския зъболекарски съюз/БЗС/ д-р Борислав Миланов, проф. д-р Славчо Томов - ректор на МУ - Плевен, д-р Камен Петракиев - председател на Районната колегия в Плевен и д-р Петя Попова - секретар на Районната колегия в Плевен, споделиха пред представители на медиите подробности, свързани с предстоящото провеждане в Плевен на Четвъртия национален форум по дентална медицина.

Д-р Борислав Миланов отбеляза, че този форум е бялата лясовица на българските зъболекари и коментира, че в страната ни липсват такива форуми, които са изключително полезни за следдипломната работа на младите специалисти.

„Не съм си и представял, че четири години по-късно този форум ще вдигне летвата толкова високо, че чак се плаша докъде можем да стигнем, защото всичко си има някакви граници", каза д-р Миланов и благодари за съдействието на ректора на МУ-Плевен проф. Славчо Томов.

Д-р Борислав Миланов отбеляза също, че отново благодарение на тясното сътрудничество между МУ-Плевен и БЗС-Плевен се създават условия в Плевен да се представят всички иновации, свързани с денталната медицина.
Той обяви, че за първи път на форума тази година ще гостува лектор от чужбина. Това е д-р Жозеф Бакиш оредставителния Йерусалимски университет в Израел. Той ще представи тема, свързана с управлението на практиките и умението за общуване с пациента.

Ректорът на МУ-Плевен проф. Славчо Томов коментира, че стоматолозите в страната са едно много добре организирано съсловие. Той добави, че форумът тази година ще продължи с един ден по-дългои на него ще бъде представена богата програма за студентите, включваща и 3D презентации.

Д-р Камен Петракиев обясни, че на 27 март на форумът ще започне със среща между студентите от трите факултета по дентална медицина - в София, Пловдив и Варна и възпитаници на МУ - Плевен.

В зала „Амброаз Паре" на ТЕЛЕЦ към университета ще бъде представен филм, свързан с отбелязването на 40-годишнината на Медицинския университет в Плевен, а след това ще се проведе благотворително състезание между студентите по дентална медицина.

Официалното откриване на събитието е на 28 март в зала „Магнум" на Втора клинична база, когато тримата декани на факултетите по дентална медицина в страната - проф. Георги Тодоров, проф. Андон Филчев и доц. Цветан Тончев ще направят специални презентации.

Четвъртият национален форум е организиран с подкрепата на Медицински университет - Плевен.